Hva er ombruksgaranti?

Ombruk er en prioritert oppgave i EUs nye Økodesign direktiv. Det skal satses på sirkulær økonomi, både nasjonalt og internasjonalt.

Ombruksgarantien er et viktig bidrag for å gi trygghet ved kjøp av ombrukte produkter. OmBrukt AS organiserer Stiftelsen Elektronikkbransjens felles system for ombruk av forbrukerelektronikk.

Dette består av en godkjenningsordning, et merkesystem av både godkjente produkter og ombrukssentre, samt en database over ombrukte produkter.

Derfor har Stiftelsen Elektronikkbransjen i samarbeid med Matrix Insurance og LY Forsikring utviklet ombruksgarantien som gir den tryggheten man ønsker når man kjøper ombrukte produkter.

Garantien fungerer på en enkel og oversiktlig måte. Kunden oppsøker Ombrukssenteret og kjøper et ombrukt produkt som er kontrollert og ettersett på forsvarlig måte med to års ombyttegaranti.

Oppstår det en feil på produktet innenfor garanti perioden, bytter ombrukssenteret produktet til et tilsvarende produkt, uten ekstra kostnader. Klikk på vilkårene for flere detaljer.

ombruksgaranti-platetopp
 

Ønsker du å vite mer om ombruksgaranti?

Last ned pdf og les mer om garantivilkårene

Last ned vilkår for ombruksgaranti

ombruksgaranti-vaskemaskin

Dette gjelder alle hvitevarer og LED TV.

Nei, ombruksgaranti gjelder brukte produkter du kjøper hos ombrukssenterne som er knyttet til OmBrukt sin ordningen.

Garanti er inkludert i prisen.

Hvis produktet får en feil innen to år, tar du det med til ombrukssenteret. De kontrollerer produktet.

Garantien gjelder i to år. Fra kjøpsdato.

Nei, garantien gjelder i 2 år fra første produkt ble kjøpt.

Det er inkludert en person skadeforsikring i ombruksgarantien. Så skulle det oppstå en alvorlig skade på en person skal skaden meldes på eget skjema. Se vilkårene for mere info.

ombruksgaranti-vaskemaskin