2021-06-28 Håvard Hellum


Farvel til den gamle bankgarantien

Gjennom VVS Norges avtale med Matrix Insurance har alle medlemmer anledning til å kjøpe garantiforsikring. Georg Gran, Gran VVS AS, har testet avtalen og er godt fornøyd.

Det er en kjent sak at alle bedrifter innen bygg og anlegg må stille garantier for sine prosjekter, både til forbruker og profesjonell samarbeidspart.

For å slippe å deponere garantibeløpet på en sperret konto, velger mange derfor å kjøpe en bankgaranti hos sin lokale bank. Men ingen av disse alternativene er spesielt gunstige for rørleggeren.

- Ulempen er at banken ser på garantien på lik linje med et «lån», og med det tar pant i bedriftens eiendeler som sikkerhet, forklarer daglig leder i Matrix Insurance, Håvard Hellum.
- Prisen på bankgarantien blir også ofte relativt høy ettersom banken har strenge avkastningskrav på sine «garantier».

Garantiforsikring gir økt økonomisk spillerom

På tettstedet Revetali Tønsberg kommune, holder Gran VVS til. Bedriften ble etablert i 1983, og er allsidig rørleggerbedrift som både leverer til proff- og privatmarkedet.

Direktør og ingeniør i Gran VVS, Georg Gran, har benyttet seg av Matrix´samarbeid med VVS Norge og forsikret kontraktens garantiforpliktelse, fremfor å deponere midler eller belaste kassakreditt.

- Jeg er veldig godt fornøyd med avtalen. Responstid er bra, prisen er bra og servicen er bra, oppsummerer han.

Garantier tilpasset bedriftens behov

- Siden vi forsikrer garantiforpliktelser både i profesjonelle- og forbrukerkontrakter, er vi opptatt av å finne løsninger som passer for de ulike bedriftenes ulike behov, sier Håvard Hellum.

For mer informasjon om forsikring av garanti - besøk Matrix´nettsider eller send en e-post til garanti@matrixinsurance.no for skreddersydd bistand.